FVCML0208 10

Kókuszzsír, kókuszolaj

A sütéshez-főzéshez használt növényi eredetű zsiradékok között kétségkívül a kókuszzsír viszi a (kókusz)pálmát. A kókuszzsír a kókuszdió húsából préseléssel nyert növényi olaj, amelynek számtalan jótékony hatása van a szervezetre, sőt: még a fogyást is elősegítheti!

Mit érdemes tudni a kókuszzsír használatáról?


Bár a kókuszzsír drágább a napraforgóolajnál és egyéb növényi zsiradékoknál, azonban ár-érték arányát tekintve jócskán megtérül a ráfordított összeg. Ugyanis, míg a hagyományos étolajat tilos többször hevíteni (mivel rákkeltő anyagok keletkeznek benne), addig a kókuszzsír stabil szerkezetének köszönhetően több alkalommal is felhasználható. Többszöri hőhatásnak kitéve sem keletkeznek benne méreganyagok, nem oxidálódik. Emellett az egészségre is jótékony hatással van rendszeres alkalmazása.

A kókuszzsír és a telített zsírok


A kókuszzsír 92%-ban telített zsírt tartalmaz (viszonyításképp: a sertészsírnál ez az érték 50%). A telített zsírokról pedig köztudott, hogy elzárják az érfalat, így komoly szív- és érrendszeri betegségek előidézői lehetnek. Akkor hogy lehet a kókuszsír mégis egészséges?

A zsírok tartalmazhatnak telített vagy telítetlen zsírsavakat, de emellett meghatározó a zsírsavban lévő szénlánc hossza is. A legtöbb zsiradék hosszú láncú zsírsavakból épül fel, amelyek lebontásához a szervezet enzimjei szükségesek. Míg a lebontás zajlik, az ember energiaszintje jelentősen lecsökken.
A kókuszzsír azonban közepes lánchosszúságú zsírsavakból áll, ezek lebontásához pedig nincs szükség enzimre. Ennek köszönhetően a kókuszzsír egészen másként viselkedik a szervezetben, és kevésbé megterhelő a lebontása is.

A kókuszsír hatásai


- növeli az energiaszintet
- javítja a tápanyagok felszívódását, gyorsítja az anyagcserét
- segítséget nyújthat a fogyásban
- segít megszüntetni a pajzsmirigy problémákat
- segít a candida leküzdésében

A kókuszsír 43%-ban tartalmaz laurinsavat, amely antibakteriális és immunerősítő hatású. Laurinsav ezen kívül az anyatejben található csak nagy mennyiségben, 3,5%-ban. A kókuszolajban ennek több, mint tizenkétszerese van tehát.

Kínálatunkban többféle kiszerelésben találja ezt a nagyszerű, növényi eredetű zsiradékot.

Növényi zsírok

 

A bevásárlókosara jelenleg üres.


Utoljára feltöltött termékek

Homoktövis-Mangó-Citrom nyalóka 10 g
270 Ft

Eper-Citrom nyalóka 10 g
270 Ft

Like

Article Like
Vevőinformáció
Magunkról
Total: 0
Oldalainkat 15 vendég böngészi